Det kan finnas ett flertal anledningar till varför man använder smink, men oftast är det troligtvis för att man känner sig vackrare med det än utan. Smink används nämligen överlag för att förbättra användarens utseende och förstärka hens drag, men även för att dölja fläckar eller partier man är mindre nöjd med. Tack vare dess popularitet har kosmetikan tagit världen med storm och det finns en hel del olika märken man kan använda sig av.

Budget och lyx

Tack vare internet har konsumenten fått upp ögonen för en rad olika varumärken. På internet är utbudet som bekant större och det är enklare att finna det man letar efter. Lyxmärken står sida vid sida med budgetmärken vilket gör att du lätt hittar en mascara från Wet N Wild för 59 kronor medan mascaran bredvid kommer från Lancôme och kostar 350 kronor.

De vanligaste märkena

Det finns också en mellanvariant, det vill säga kosmetika som varken är dyr eller billig. Dessa varumärkena hittar man i alla de butiker som säljer smink men även på till exempel ICA. Hit tillhör märken som Max Faxtor, Maybelline, Loreal och Isadora, varumärken som alla erbjuder ett brett utbud av mascara, puder, foundation, nagellack, kajalpennor och så vidare.

 

samma sminkbild igen

Utnyttja internet som informationskälla

Efter internets intåg på marknaden har det blivit lättare än någonsin att finna den information man söker efter. Om du enbart är intresserad av smink som inte testats på djur, använd då internet som informationskälla och hitta det märke du söker. Det samma gäller om du är intresserad av ekologiska märken eller varumärken som stoltserar med etiska värderingar. Idag finns det en hel del att välja på så du kan vara säker på att hitta något som passar just din personlighet.