Vad du använder som sminkbord är helt upp till dig. Det viktigaste är att din kosmetika och dina hudvårdsprodukter får plats. Det är också viktigt att du har tillgång till en spegel, antingen en som hänger på väggen framför dig eller en mindre variant som står på fot på bordet.

Ordning och reda

Vårt bästa tips på sminkbord är ett bord som är utrustat med lådor. Detta ger dig nämligen möjlighet att lägga undan sådant som inte ser så snyggt ut. Det är också smidigt att kunna gömma undan den kosmetika som är känslig för solljus, såsom krämer och liknande. I värmen frodas nämligen bakterier av olika slag, bakterier vi inte vill föra över till huden i ansiktet.

Suck vad segt

Bra ljus är A och O

För att kunna utnyttja ditt sminkbord till max är bra ljus det absolut viktigaste. Det spelar mindre roll hur stor din spegel är om ljuset är så dåligt att du knappt ser vad du gör. Om du har dåligt ljus är risken också stor att det ansikte du såg i spegeln inomhus inte ser likadant ut i dagsljus.

 

Ett bord att trivas med

Det viktigaste med ditt nya sminkbord är att du trivs där, att du har en bra spegel, massa ljus och smidig tillgång till de produkter du dagligen använder. Det är också viktigt med lådor så att du kan känna dig mer organiserad samtidigt som de ger dig en möjlighet att gömma undan produkter som är oattraktiva och känsliga för solljus och värme.