När det börjar gå mot halloween kommer allt fler uppsättningar med halloweensmink fram i butikerna. Det finns flera färger och olika material att använda men vad ska man egentligen sminka sig till? Vilka färger behövs och behövs kanske något extra material? Här i texten kommer lite tips på vad man kan välja att sminka sig till.

Skelett och zombies

Ett tips på halloween sminkning som är relativt enkel att göra är ett skelett. Då behövs bara svart och vit färg. På ansikte och armar målar man svart grund, och sedan målar man vita skelettdelar på det svarta. En annan sminkning som är ganska enkel är den som gör en till en zombie. Då målar man ansikte, armar och händer gröna.

Katt, snövit och olika sår.

Man kan också sminka sig till en katt. Då får man välja vilken färg man vill till grund. Sedan målar man den i ansiktet och gör sedan morrhår i annan färg. Man kan också sminka sig till Snövit genom stt göra sig blek med vit färg och sedan sminka riktigt röda kinder. Man kan med hjälp av latex eller silikon också göra olika läskiga sår.

Halloween smink

Många valmöjligheter i sminket

Sminket sätter pricken över i:et när man ska klä ut sig till halloween. Det finns flera olika färger och material att sminka sig med och detta ökar också möjligheten för vad man kan bli. Man kan välja att göra enkla sminkningar som tar ett par minuter att göra. Man kan också göra mer avancerade sminkningar som kräver mycket material, och lång tid att göra.