Många har sitt smink i badrumsskåpet eller nedslängt i en låda. Detta trots att många sminkförpackningar kan vara ganska dekorativa. Har man allt blandat riskerar man också att få svårt att hitta det man behöver, särskilt om man är stressad. Det blir också svårt att hålla reda på sminkets utgångsdatum.

Bra förvaring av smink

Några bra tips på förvaring av smink är att helt enkelt ha dekorativa sminkförpackningar framme om man har möjlighet. Man kan också skaffa ett speciellt sminkbord eller en hurts med olika lådor där man kan sortera sitt smink efter sort, användningsområde samt datum. Man kan också skaffa små lådor att lägga sminket i, eller så kan man göra i ordning en yta i badrummet där man har det smink man oftast använder.

Varför är det bra att ha sminket sorterat?

Om man har sitt smink sorterat är det lätt att hitta det man behöver även om man har bråttom. Då slipper man leta efter rätt saker och riskera att bli än mer försenad. Om man sorterar sitt smink är risken också mindre att man råkar använda fel smink till fel sak eller att man råkar använda gammalt smink.

Ha det vanligaste sminket lättillgängligt

Bra förvaring av smink

Har man mycket smink och sminkar sig ofta är det bra att ha rätt och bra förvaring till sitt smink. Då kan man snabbt upptäcka om något håller på att ta slut, eller om något håller på att bli gammalt. Om man har allt huller om buller är det dessutom risk att något kan gå sönder eller att något råkar försvinna.