Ännu en skönhetsblogg? Varför inte. Skönhetsbloggarna är väldigt populära och drar massor av trafik i form av besökare. De olika tipsen och råden man kan få är ofta ovärderliga för den vanliga konsumenten, och man är mer benägen att köpa produkten eller våga testa om man först kan läsa om en annan “vanlig” person som har testat metoden eller produkten. Skönhetsbloggar kan vara allt från tramsiga till väldigt informativa och de tilltalar olika åldrar och målgrupper. Det finns med andra ord en skönhetsblogg för alla.

blandad sminkkompott

Kan man lita på skönhetsbloggar?

Hur är det med alla dessa bloggar? Kan man lita på det de säger, eller är de sponsrade av företaget bakom produkten för att sälja den till en bredare massa? Här måste man nästan veta lite om marknadsföringslagen. Enligt marknadsföringslagen måste alla produkter som är sponsrade tydligt märkas i bloggen samt länkas till företaget som ligger bakom sponsringen. Om man har fått någon form av ersättning för att skriva inlägget, måste dessa märkningar vara med.

Tyvärr är det inte alla som följer marknadsföringslagen, och dessutom är det många oärliga företag, som gärna utnyttjar ovetande unga bloggare och ber dem skriva om produkten utan att upplysa dem om marknadsföringslagen. Det måste tydligt framgå att det handlar om just sponsrad marknadsföring och man får inte skriva vilseledande om produkten. Det kan vara knepigt, men om man är bloggare, kan man antingen gå kurser eller till exempel läsa mer om detta online så att man har koll.

Tips som kan hjälpa

Ibland kan man dock få tips som verkligen fungerar. Många bloggare skriver om egenupplevda problem och besvär med till exempel hud eller hår, och kan erbjuda lösningar på dessa problem. Med det sagt är det givetvis högst individuellt ifall dessa lösningar fungerar på alla, men ofta kan läsare få hjälp och tips på produkter som de inte annars hade veta om eller kunna söka sig till på egen hand.

Det finns en skönhetsblogg för alla. Vissa vill ha mer fakta och information kring produkter och behandlingar, medan andra uppskattar make up tutorials eller tips på frisyrer. Oavsett vilken typ av skönhetsblogg man tycker om, så är huvudsaken att de ger läsarna något, som de anser berikar just deras vardag. Att följa en bloggare kan bli som att hitta en ny vän, och ofta är man väldigt lojal mot sin egna favoritblogg och dess innehåll.

 

Nytta och nöje

Att följa en skönhetsblogg är att kombinera nytta med nöje. Om man är intresserad av hälsa och skönhet kan dessa bloggar ge värdefulla tips på både behandlingar och produkter som man sedan kan anpassa just till ens egna livsstil. Ofta kan man få tips och råd som man kanske inte själv hade kommit på att söka efter, och ofta kan man dessutom få lite insidertips på varor som inte ännu är ute på marknaden. Skönhetsbloggar är för det mesta ett roligt tidsfördriv och något som passar de flesta.