Precis som det går trender i mode går det trender i sminkprodukter och makeup-stilar. Om man gillar att sminka sig kan en perfekt nyans på pudret vara lika tillfredsställande som en tröja i den senaste modefärgen. Varje säsong kommer det nya produkter på marknaden och 2017 är inget undantag. Vad som kännetecknar årets nyheter är att flera av de stora makeup-företagen nu lägger stort fokus på hållbarhet och miljövänliga produkter. Något som också visar sig i innehållsförteckningarna som successivt börjar innehålla allt mer hudvänliga och naturliga ingredienser.

Vilka är de populäraste nyheterna?

Något som har blivit väldigt populärt är fibermascaror. Oftast är mascaratuben uppdelad i två sektioner, där en del innehåller ett fiberserum som bygger upp fransarna. Den andra delen består utav den “vanliga” färgade mascaran som kammas på i steg 2. Body Shop har en produkt som ger riktig wow-effekt! En annan nyhet är setting-spray som fixerar sminket. Du sminkar dig som vanligt och avslutar med att spraya ansiktet med en vattenliknande mist. Det finns olika produkter, några av dem ger ett glow till ansiktet vilket är perfekt om du har torr hy. Andra sprayer ger en mer matt look och passar dig med fet/blandad hy.

läppstift och grejor

Innovativa sminkprodukter

Ingen kan ju ha undgått den senaste trendflugan för både ungdomar och vuxna – fidgetspinnern! Nu finns denna underhållande pryl även i sminkhyllan. Den roterande leksaken är avsedd för att både roa och skänka ro. Vissa säger att prylen fungerar som ett slags hjälpmedel mot stress och ångest. Nu kan även leksaken titulera sig sminkprodukt då två företag tillsammans skapat fidgetspinnern med integrerat läppglans. Med tre olika smaksättningar – persika, jordgubb och druva – kan du snurra bort dina torra läppar. Makeup-världen upphör aldrig att förvåna!

Välj smink som passar din stil

Det är viktigt att välja smink efter sin egen stil, oavsett vilka nyheter som finns på marknaden. Ibland kan en del trender vara raka motsatsen till vad som faktiskt passar dig som person. Utgå från din hår- och hudfärg och välj en makeup-stil som du känner dig bekväm i. Även om vinröda läppar och tuperat hår står på trendkartan så kanske det inte passar just dig. Ett tips är att experimentera hemma. Om du brukar unna dig en spatimme i badrummet på söndagar kan du passa på att prova dig fram bland olika sminkstilar. Det finns mängder av instruktionsvideor på internet som visar steg för steg hur du går tillväga, både när det kommer till smokey eyes och till den perfekta kajalvingen.