Hälsa och skönhet är två utav världens mest populära och omdebatterade ämnen. Vad som anses som skönhet och hälsa varierar förvisso runt om i världen, men deras popularitet sjunker aldrig. Det är med andra ord inte så konstigt att det finns ett stort antal bloggar, tidningar, vloggar och podcasts som behandlar dessa ämnen och som kommer med tips och tricks för bättre hy och snyggare kroppshållning. Även Instagram kan stoltsera med ett stort antal konton kända för just sin inriktning mot fitness, hälsosamma recept, modetrender samt diverse preparat framtagna för att stoppa kroppens och hudens naturliga åldrande. Behöver du tips på nya intressanta bloggar att läsa? Läs då vidare så hjälper vi dig!

Hälsa och skönhetsblogg – en populär inriktning

Som tidigare nämnt är såväl hälsa som skönhet ett populärt ämne världen över. Det innebär att det finns ett stort antal bloggar att välja mellan, även internationellt. “I Covet Thee” är ett exempel på en sådan blogg. Här skriver bloggerskan Alix om allt vackert hon känner dragning till. Hon recenserar sminkprodukter, gör personliga videos och visar upp olika stilar. Designen på bloggen är dessutom så vacker och enkel att den är svår att lämna innan man läst igenom den grundligt. Denna blogg är förvisso skriven på engelska, men så länge du bara har en grundläggande förståelse av språket bör det inte vara något problem.

Köp smink

Våra svenska bloggare

Även här i Sverige finns det ett stort antal bloggare som ägnar sig åt att skriva en hälsa och skönhetsblogg. För den som får många följare och gör sig ett namn är karriärmöjligheterna oändliga. Varje år anordnas dessutom tävlingar på diverse plattformer, tävlingar som utser bästa skönhetsbloggaren, bästa modebloggaren och så vidare. Vill du läsa om mode kan du till exempel surfa in på Petra Tungårdens blogg. Hon är en utav Sveriges största bloggare och skriver om saker som mode, inredning, hälsa, träning och mycket annat. Ett annat exempel är Pamela Bellafesta, Metros modechef, som skriver om mode, delar sköna outfits och och ger sin syn på skönhet.

Den som är lite äldre har troligtvis noterat att det är svårt att hitta en hälsa och skönhetsblogg som riktar sig mot dem som är 30+. Detta, troligtvis, eftersom modebloggandet länge varit något yngre tjejer med gott om tid ägnat sig åt. Granntanter.se har dock ändrat på detta. Här kan du läsa om mode för både kvinnor och män, modevisningar, snygga skor och mycket annat.

Bloggar om hälsa och träning

Det finns även ett stort antal bloggar som ägnar sig åt hälsa och träning. De delar med sig om nyheter om hälsa, olika träningsövningar, hälsosamma recept, tävlingar och mycket annat. En av Sveriges mest kända tränings-, och hälsobloggar är troligtvis den som drivs av Ida Warg. Här delar hon med sig av olika övningar du kan du göra hemma i ditt eget vardagsrum, snygga träningskläder som gör träningen roligare, recept på hälsosamma måltider och mycket annat. Du får även följa henne i hennes vardag, på spännande semesterresor och kortare utflykter. För dig som gillar hälsa är detta definitivt en blogg värd att läsa.

Om du känner suget efter ännu en hälsa och skönhetsblogg kan du även följa Fannie Redman. Fannie är inte bara en populär och älskad bloggare, hon är även en kvinnlig MMA figther. Precis som hos Ida Warg får du även här ta del utav goda och näringsrika recept samt spännande semesterresor runt om i världen. Du får även följa med på olika träningspass och se henne lyfta riktigt tunga vikter. För dig som söker efter en kvinnlig förebild som inte är rädd för att sticka ut hakan i en mansdominerad värld fyllt av träning och tunga lyft, då är Fannie Redman definitivt det rätta valet.

Bloggarna och deras inflytande

Det är svårt att missa det stora inflytande bloggare har på sina läsare. Det är troligtvis också därför en hel del företag har gått över till att annonsera i bloggar och på sociala medier, istället för i tidningar och på tv. Du som verkligen älskar att läsa om skönhet och hälsa bör också titta in på Instagram och kanske till och med söka på lämpliga hashtags. På så vis har du möjlighet att hitta både bloggare och andra kända profiler runt om i världen och ta del utav deras erfarenheter, tips och idéer. Här kommer du även se kommentarer från likasinnade och kanske till och med möta nya vänner med samma intressen som du själv.

Tjej som skriver på en dator